Zpravodaj o bílovických Vánocích

Čtvrté letošní číslo Bílovického zpravodaje věnuje hlavní pozornost Vánocům v Bílovicích. A nabízí hned několik pohledů na ty dnešní stejně jako ohlednutí do historie. Ne náhodou se tak děje v čase, kdy si připomínáme sto let od 22. prosince 1919, kdy Rudolf Těsnohlídek a jeho dva přátelé nalezli prokřehlé odložené maličké dítě v lese v blízkosti Bílovic. A tato vyprávění o této události i přes časté připomínání neztrácí nic ze své působivosti i po tak dlouhé době. Navíc pomyslně odstartovala celou řadu tradic, které jsou zásadní a neodmyslitelné i pro všechny, kdo žijí v Bílovicích dnes, v době dostatku až blahobytu.

Redakce mimo jiné dává Zpravodaji možnost nahlédnout na to, co se děje během Vánoc v Bílovickém kostele (Vánoce nad Svitavou), a tím zve čtenáře k široké vánoční nabídce farního společenství. Neměli byste přehlédnout ani vzpomínku P. Jana Rybáře, kterou najdete pod nadpisem „Vánoce za 2. světové války“.  Prostor dostal i příspěvek o historii a současnosti mikulášských nadílek i Tříkrálová sbírka, která k vánočnímu času po mnoho let neodmyslitelně patřía ta nejbližší v roce 2020 už klepe na dveře. P. Pavel Lazárek se ve svém článku vrací k hlavní události roku spojené s novým cyklem kostelních dveří a jejich požehnáním olomouckým arcibiskupem Janem Graubnerem před několika měsíci. A v dalším samostatném příspěvku ve Zpravodaji se obrací ke všem lidem dobré vůle s přáním šťastných a požehnaných svátků vánočních.

Pokud jste Zpravodaj nenašli ve své poštovní schránce, neváhejte si ho vyzvednout na obecním úřadu nebo najít v elektronické podobě na webu Obce: Bílovický Zpravodaj č. 4/2019.

Nechat vzkaz