Červen 2016 – kalendář akcí ve farnosti

  • Pátek 3. června 2016: Modlitba zpěvem – ve 20 hod. v kostele v Bílovicích;
  • Sobota 4. června 2016: Seminář pro manžele a snoubence: „Na cestě ke spokojenému a zralému manželství“ – 9 – 15 hod. v Sále Břetislava Bakaly v Brně – pořádá Nadační forn Credo.
  • Čtvrtek 9. června 2016: Večer s Biblí – v 19 hod. ve farní klubovně – společné čtení Písma;
  • Čtvrtek 9. června 2016: Kurzy Alfa – mše v 17:30 na Petrově, brněnské setkání s otcem biskupem (18:15 v boční kapli) a zahradní grilovačka na jezuitské zahradě (cca od 19:30);
  • Víkend 10. – 12. června 2016: Závěrečná výprava (skaut) – Dobrá Voda u Třebíče;
  • Pátek 10. června 2016: Noc kostelů – letos se v Bílovicích nekoná, vydejte se jinam do okolí;
  • Neděle 12. června 2016: Farní kavárna trochu jinak (grilovačka) – po ranní mši sv.
  • Pátek 17. června 2016:  modlitební společenství – ve 20:30 hod. – u Tomášků;
  • Víkend 17. – 18. června 2016: Pouť farnosti Babice nad Svitavou – Hostýn-Velehrad – k branám Božího milosrdenství – info a přihlášky Markéta Klímová;
  • Neděle 19. června 2016: Peší pouť do Křtin. V 7:00 od kapličky sv. Jana Nepomuckého v Bílovicích nad Svitavou, dále pak půjdeme kolem Zlámaného kříže, kde se mohou v cca 7:45 hod. připojit poutníci z Řícmanic, přes rozcestí u Srnčí studánky, kde se mohou v cca 8:30 hod. připojit poutníci z Kanic a pak po modré turistické značce do Křtin. Cesta je dlouhá necelých 10 km, je vhodná i pro děti. Ve Křtinách se zúčastníme v 10:30 mše svaté, kterou slouží tepelský opat Filip Lobkowicz. Návrat je individuální, do Bílovic lze jet MHD přes Adamov nebo Starou Osadu. Bližší informace podá Jan Lata.

krtiny_pout

  • Čtvrtek 23. června 2016: Večer s Biblí – v 19 hod. ve farní klubovně – společné čtení Písma;
  • Sobota 25. června 2016: Cyrilometodějské hody – na novém náměstí – připravuje Živá tradice pro Bílovice; ve 14 hod. požehnání v kostele, následuje průvod obcí, od 15 hod. na novém bílovickém náměstí;

Mlade_hody_25_6_2016-mensi

  • Čtvrtek 30. června 2016: Zakončení školního roku nebo také zahájení prázdnin (pro děti i rodiče) – po mši sv. (s pohádkou) v 17:30 hod. hry, zpívání a táborák na farní zahradě, pro děti pak nocování v klubovně.

SBÍRKA (nejen) HRAČEK do konce června!!!
Pokud máte jakékoliv přebytečné hračky, které jsou nepoškozené a rádi byste je prostřednictvím České katolické charity věnovali potřebným dětem, napište na email martin-tomasek@volny.cz nebo telefon 604644220 co nejdříve, nejpozději do konce června. Hračky si rádi vyzvedneme po domluvě v Bílovicích, případně v okolí, nebo se domluvíme individuálně na převzetí. Obdobnou sbírku hraček pořádáme už několikátým rokem. Hračky předáme na začátku července. A jako minulý rok přidáváme ještě to, co je teď aktuálně potřeba: boty (pánské i dámské), přezůvky (žabky) na léto, dále pak mikiny, trička, košile, kalhoty, kraťasy na léto. Pokud připravíte boty a oblečení, nedávejte ho do společného balení s hračkami. S věcmi, pro které už nemáte využití, ale můžou pomoci potřebným, se můžete na stejný kontakt obracet i v průběhu celého roku. Prakticky neustále sbíráme a dále předáváme oblečení, obuv, hračky a další věci pro maminky a rodiny v tíživých životních situacích (v celé republice).

  • Dětské mše svaté — každý čtvrtek (ve školním roce) v 17.30 hod. se koná mše sv. pro děti. Využijte tuhle příležitost, aby i vaše děti školního i předškolního věku mohly zakoušet společenství s Bohem v našem kostele.
  • Scholička se schází k přípravě vždy v neděli v 8:30 hod. (půl hodiny přede mší sv.) a pak ještě po skončení mše sv. Bližší informace – Katka Vaňková.
  • Kurzy ALFA – Pozvěte své přátele na Kurzy ALFA. Alfa je příležitostí seznámit se základy křesťanství, přesvědčit se o tom, čemu křesťané věří a co křesťanství nabízí. Alfa je určena pro všechny hledající, kteří si kladou otázky po smyslu života. Kurz se skládá z jedenácti večerů. Každý z nich začíná večeří v příjemném prostředí, následuje přednáška na dané téma a po zákusku a kávě je příležitost nad tématem diskutovat ve skupinkách. Více zde.
  • Zkoušky sboru ve škole v Bílovicích vždy v neděli a ve středu od 18:00 hodin.

Seznam obsahuje akce, na jejichž pořádání se podílí farnost Bílovice nad Svitavou nebo na které chceme upozornit jako zajímavé. Dlouhodobější výhled v plánovaných událostech zde.

Nechat vzkaz