Omezení bohoslužeb a život farnosti v době pandemie koronaviru

Dopis otce Pavla ze 14. března 2020:

Milí farníci,
vzhledem k aktuálnímu vývoji pandemie koronaviru COVID-19 a v návaznosti na nouzový stav vyhlášený vládou, vydal náš biskup toto rozhodnutí: až do odvolání se ruší všechny (tedy nejen nedělní) bohoslužby, společné pobožnosti, duchovní obnovy, modlitební setkání a jiná shromáždění v kostelích, kaplích a jiných prostorách Římskokatolické církve na území brněnské diecéze. Kněží budou slavit mše svaté bez účasti lidu na úmysly, na které by byly slouženy veřejně.
V neděli 15.3. v 10.00 bude mše svatá „bez účasti lidu“ přenášena z bílovického kostela prostřednictvím kabelové televize a zároveň vysílaní naleznete na tomto odkaze. Kostel bude otevřený pro soukromoupobožnost každou neděli od 13:00 do 18:00 hod. Prosím, abyste respektovali max. počet 30 lidí uvnitř kostela.

„Zároveň se připojme k těm, kteří se už začali spojovat každý večer ve 20 hodin v modlitbě za ukončení epidemie, za všechny nemocné a jejich ošetřovatele, za ty, kdo v současné tíživé situaci rozhodují o osudech lidí, za překonání strachu, za pomoc pro všechny zasažené, za odpuštění hříchů i usmíření Boha, za to, abychom byli opravdovými křesťany, kteří nejen věří v život věčný, ale také s ním počítají, abychom byli svědky a prostředníky Boží lásky. Společná modlitba je nejsilnější zbraní, kterou máme. Mysleme na předky, kteří vyprosili ukončení moru a z vděčnosti pak stavěli mariánské sloupy a kostely. Každý podle svých možností se zapojme aspoň modlitbou Otče náš a Zdrávas Maria, či korunkou k Božímu milosrdenství nebo růžencem.“

Papež František vyhlásil Rok Bible – Rok Božího slova. Přijměme tuto postní dobu jako prostor pro hledání přítomnosti Ježíše Krista v jeho slově. Děkuji za pochopení a modlím se za Vás a prosím i já Vás o modlitbu.
otec Pavel

Nechat vzkaz