Tříkrálová sbírka letos rekordně

Přišli Tři králové letos i k vám? Pokud jste byli v sobotu 7. ledna doma, pak asi ano. Tříkrálová sbírka, probíhající v celé České republice od 1. do 15. ledna 2017, měla v Bílovicích hlavní koledovací den právě první lednovou sobotu.

V 8 hod. ráno se velká část malých i velkých koledníků sešla v kostele sv. Cyrila a Metoděje při mši sv., při které jsme mimo jiné vzpomněli i na výročí varhaníka Broňka Tomáše. Po požehnání všem koledníkům jsme se vydatrně posílili snídaní na faře a vybaveni nejen kasičkami a posvěcenou křídou se vydali po Bílovicích. A bylo nás víc než minulý rok. Děti i dospělí ve dvaceti skupinkách statečně odolávali třeskutému mrazu. Aspoň že sluníčko svítilo. A lidé jsou v Bílovicích už tradičně štědří. A v tom mrazu ke svým darům do pokladničky navíc nabízeli ještě teplý čaj a občas nějakou tu sladkost, takže i ti nejmenší všechno zvládli s úsměvem a hlavně s dobrým pocitem, že pomůžou lidem v nouzi, pro které je sbírka určena.

Po rozpečení kasiček v pondělí 16. ledna se napočítalo rekorních 83 390 Kč. Jen pro srovnání, při super náledí v roce 2016 se vybralo 68 610 Kč.

Děkujeme, že pomáháte potřebným.

DSC_0026 DSC_0047 DSC_0059 DSC_0078

(foto Pavel L.)

Nechat vzkaz