Začíná advent

Doba přípravy na Vánoce se nazývá „ADVENT“. Toto označení pochází z latinského slova „adventus“, což znamená příchod. Myslí se zde na příchod Vykupitele Ježíše Krista.

I my v Bílovicích jsme zapálili první ze čtyř svíček na adventním věnci. První adventní neděli jsme zahájili tím, že otec Pavel požehnal adventní věnce. U nich se pak večer doma scházíme k modlitbě. Jsme na začátku, světla bude přibývat s každou další nedělí, s každou další svíčkou.

„Ať se v každém z nás skrze ztišení v modlitbě a vnitřní kázeň probudí touha po setkání s tím, na kterého čekáme a který je pro nás největším darem,“ zaznělo mimo jiné v pastýřském listu otce biskupa Vojtěcha při dnešní bohoslužbě.

Jsme na prahu adventu. Jak ho prožít? Na cestě adventem se nám nabízí rorátní mše ve středu a sobotu. A děti už se s odhodláním pustili do plnění úkolů. Tím proměňují potemnělý Betlém ne nepodobný Bílovicím na nástěnce v předsíni kostela a symbolicky ho prosvětlují a uživují každým svým malým úspěchem, tak jako svoje srdce připravujeme na setkání se Spasitelem. Betlém, který si děti připravovali sami během nedávného tvořivého odpoledne (12. listopadu). Můžeme se přidat pomyslně každý na své cestě víry.

 

roraty

Nechat vzkaz