Zakončení dalšího skautského roku

Naše farnost je v mnohém spjatá s Junákem. Skaut je základním místem, ve kterém mnoho našich dětí nachází po celý rok zázemí a jistotu. Jsme vděční všem vedoucím, kteří bez nároku na odměnu věnují svůj čas a nadšení schůzkám a výpravám po celý rok. V neposlední řadě pak také letním táborům v Brzkově (letošní dívčí) a Žižkově Poli (letošní klučičí), kterými celý rok vrcholí.
Martin Novák říká: „Náš oddíl se letos opět zvětšil a o pořádný kus posunul kupředu.“
V těchto dnech vrcholí práce na přípravě nového tábořiště u vesnice Rybník. Staví se srub, pracovalo se tu ale celý rok a tak snad s nasazením všech už bude vše připraveno na příští léto na tábor. V minulých měsících proběhly i tři velké sobotní brigády rodičů. Mnozí zde pracují opravdu ve veškerém svém volném čase už několik měsíců. Děkujeme, Pavle.
Oddíl stále trápí jedna bolest, díky které nejsme schopni uspokojit poptávku nových zájemců. „Zoufale hledáme nové rádce. Pokud máte jakýkoliv tip, nějakou stopu, víte o někom, kdo by se rád věnoval dětem a kdo má dobrý vztah k přírodě, prosím, dejte mi vědět,“ dodává Martin Novák, vedoucí oddílu.

Zahajovací výprava oddílu v novém školním roce je naplánována na sobotu 17. září.

Nechat vzkaz