Pan farář odchází do jiné farnosti

Na konci června, v den, kdy se mnozí vydali na pouť do Křtin, náš pan farář oznámil, že nás čeká změna. Od 1. srpna se stává farářem v Kuřimi. Bílovickým farářem se ke stejnému datu stane P. Pavel Lazárek, dosud působící v Olešnici na Moravě.

Rozloučení s otcem Jaroslavem Filkou proběhne v neděli 31. července při ranní mši sv. a po ní při malé zahradní slavnosti.  Otec Jaroslav s námi prožil uplynulých 13 let. Mnozí si ještě vzpomínají na 17. srpna 2003, kdy naši bílovickou farnost přebíral. První setkání ve farnosti s ním se uskutečnilo už 1. července. Teď se nabízí v paměti si projít všechny ty roky, porozhlédnout se kolem sebe, v kostele, na faře, všude kolem… Ani se nechce věřit, jak se za těch 13 let všechno proměnilo. A stále proměňuje. K dobrému.

Otec Jaroslav zanechává ve farnosti, v Bílovicích i okolních obcích, ale hlavně v našich srdcích, nesmazatelnou stopu. Naše DĚKUJEME mu chceme říct v neděli 31. července při mši svaté. Po ní bude příležitost k setkání při něčem dobrém na farní zahradě.

Na určeném místě v kostele můžete přispět na dárek na rozloučenou. K dispozici jsou zde také krabice s kartičkami, záložkami a fotografiemi, na které můžete napsat svá přání, poděkování, vzkazy a povzbuzení do nového působiště. Vhodit samozřejmě můžete i cokoliv jiného na památku, třeba obrázky, které namalovali děti.

O případných změnách v pořadu bohoslužeb po nástupu nového pana faráře budeme včas informovat.

Nechat vzkaz