Bílovický amatérský chrámový sbor (příspěvek do Zpravodaje)

Po bezmála dvanácti letech své existence, řadě vystoupení a stálé pozornosti věrných posluchačů se zdála existence oblíbeného pěveckého tělesa ohrožena. Neuplynulo dlouho od posledního  velkého úspěchu 10. prosince 2014 na akci Česko zpívá koledy na bílovické návsi a „srdce“ souboru přestalo bít. Zemřel sbormistr Bronislav Tomáš.

Stávající účinkující oslovili Jiřího Řezníčka, který příležitostně s pěveckým sdružením vystupoval jako doprovodný hráč i zpěvák, aby se ujal „sbormistrovského žezla“. Pod jeho vedením se už také začalo s přípravou vystoupení na velikonoční obřady. Podle něho se členem BACHS může stát každý člověk, který umí zpívat, případně ovládá čtení not, ale především má opravdovou chuť si zazpívat. Bílovický sbor bude v další etapě své existence směřovat k naplnění svého původního určení, tedy doprovodu bohoslužeb a zpřítomnění duchovního rozměru hudby všem lidem.
Kdo umí zpívat a rád zpívá – soprán, alt, tenor, bas, ať přijde ve středu nebo neděli v 18:00 hodin do školy v Bílovicích nad Svitavou, nebo se ozve někomu ze sboru, nebo na email reznicek.jura@seznam.cz nebo na tel.: 774 238 967.

David Ondruš pro Bílovický zpravodaj (vydáno ve Zpravodaji 1/2015)

Nechat vzkaz