1. skautský oddíl Bílovice nad Svitavou (příspěvek do Zpravodaje)

Je tomu již 5 let, kdy vznikl náš oddíl. Funguje při brněnském středisku AXINIT a po více než šedesáti letech tak obnovil skauting v Bílovicích nad Svitavou. Pořádáme pravidelné týdenní schůzky, výlety do přírody a další akce a naše činnost je zaměřena na všestranný rozvoj dětí.
K již tradičním akcím patří letní stanový tábor, přivezení Betlémského světla z Vídně a jeho přinášení při vánoční dětské mši v kostele, dále pomoc při pracích a údržbě klubovny ve farní zahradě a jejího okolí.
Oddíl tvořila nejprve jedna družina se 14 dětmi. Nyní je to již 5 družin (3 chlapecké a 2 dívčí) s 57 dětmi. V loňském roce pořádal pro své členy 2 samostatné tábory.
Dívky vyrazily na tábořiště s indiánskými stany Tee-Pee k Žižkovu Poli a chlapci na stanový tábor u naší trvalé základny v Brzkově na Vysočině.
V uplynulém roce náš oddíl dosáhl významného úspěchu, kdy v konkurenci 2,5 tisíc oddílů získal v každoročních skautských závodech v kategorii chlapců 4. místo v krajském kole a u dívek 1. místo v krajském a vynikající 6. místo v celostátním kole.
Víte-li o mladé dívce anebo mladém chlapci (kolem 15 let), kteří by se chtěli věnovat práci s dětmi, pošlete je za námi.
Více informací o nás naleznete na našich webových stránkách: http://bilovice-1.skauting.cz.

Martin Novák pro Bílovický zpravodaj (vydáno ve Zpravodaji 1/2015)

Nechat vzkaz