Vybrán vítězný návrh vitráží

Po celé řadě konzultací s odborníky, kteří posuzovali nejen uměleckou hodnotu předložených návrhů souboru šesti vitráží do oken v hlavní lodi bílovického kostela, ale také jejich možný soulad s už realizovanými vitrážemi podle návrhu Bohumíra Matala v presbytáři, se s konečnou platností přiklonili k návrhu pana Petra Cacha. V neposlední řadě v posouzení hrál svou roli i prostorový soulad s budoucí realizací mozaikové křížové cesty na sloupu mezi hlavní a boční lodí kostela.

Tři návrhy, které postoupily do užšího výběru, prošly během posledního období řadou dopracování a úprav tak, aby vyhověly odborným uměleckým kritériím.

S konečným rozhodnutím možná nebude souhlasit každý, protože diskuze nad jednotlivými návrhy byly místy velmi emotivní a je pochopitelné, že nelze vyhovět všem. Přesto věříme, že byl vybrán návrh pro náš kostel nejvhodnější a většině farníků i návštěvníků kostela po realizaci přiroste k srdci. Už dnes, kdy slunce prosvětluje čirými okny prostor kostela, si můžeme živě představovat harmonickou hru barev, kterou připravované vitráže našemu chrámu přinesou.

S konečnou podobou vítězného návrhu se každý může blíže seznámit na nástěnce v kostele.

Komentáře jsou zablokovány.