Setkání farní rady

Farní rada se sešla ve středu 30. března 2022. Zápis ze všeho podstatného najdete pod odkazem níže.

Na začátku nám Olga Fryčová Hořavová představila návrh možné realizace památníku bílovického rodáka P. Jana Rybáře, jehož odkaz chce farnost připomínat a delší dobu se uvažuje o vhodném pamětním místě. Hlavní část návrhu je tvořena textem Kréda Jana Rybáře a citátem: „Děkuji ti Bože, že bez nás nemůžeš být!“. Návrh se přítomným velmi líbil, při diskusi zaznělo několik inspirativních připomínek. Celý projekt je připraven k představení celé farnosti pro jakékoliv připomínky a nápady.

V další části jsme se seznámili s finanční stránkou hospodaření farnosti v roce 2021, se schválenými dotacemi i s dalšími záměry co se týká dalších projektů. Nejbližší aktivitou, která bude rozložena do delšího období, je výměna šesti bočních oken v kostele. Nová okna samozřejmě pak otevírají otázku jejich budoucího využití pro dotvoření celkové koncepce chrámového prostoru. S předběžnými návrhy už se mohli seznámit farníci během nedávné farní kavárny.

Pan farář také představil obecní projekt na realizaci cyklu mozaiek, který by měl být zahájen ztvárněním sv. Floriána na právě budované hasičce. V té souvislosti jsme mohli vidět i fotografie křížové cesty z Povážské Bystrice, kterou vytvořil pan Šťasta, a která by mohla být ispirací i pro budoucí realizaci křížové cesty pro náš kostel.

Domluvili jsme se na termínech pro Farní evangelizační den, na podobě oslavy biřmování, a také na termínu schůzky synodálních skupin, kde budou představené výsledky a bude prostor pro jejich reflexi z pohledu života naší farnosti.

Farní rada 30.3.2022 – zápis

Komentáře jsou zablokovány.