1. neděle adventní

V této době dochází k postupnému uvolňování omezení týkajících se účasti na bohoslužbách a pořádání dalších akcí. Nedělní mše sv. z bílovického kostela je stále přenášená na YouTube kanálu Televize Bílovice. Začíná advent a s ním i nový liturgický rok. Alespoň několik myšlenek z neděle 29. listopadu, tedy první neděle adventní.

V úvodu otec Pavel požehnal adventní věnce. „Adventní věnce se staly symbolem příprav na příchod Ježíše Krista. Ježíš říká: Já jsem světlo světa. A tak budou postupně rozšíhány svíčky na adventním věnci, aby nám připomínaly, že ten čas je čas milosti, a ta milost se má dotknout i našich životů, našich společenství. Neboť Bůh se v Ježíši Kristu stal člověkem. Kéž tedy jeho příchod a jednou jeho příchod ve slávě prozáří naše životy.“

Advent a celé toto období je zdůrazněním nasměrování života křesťana. Protože náš život je určen od setkání a nebo minutí se s Ježíšem Kristem. Už Izajáš něco tuší a říká, že se prolomí nebesa, že bude zvěstována Boží sláva, že Bůh vstupuje do času a prostoru našich dějin. A tak se začíná realizovat ono sjednocení, kdy jednou bude Bůh všechno ve všem. Sjednocení, které má začít právě od srdce člověka.

 

Nechat vzkaz