Opět omezení bohoslužeb

Chystal jsem se napsat krátký příspěvek o tom, jak se během září postupně zavádějí pravidla dotýkající se i dění ve farnosti. Tím myšlena hlavně povinnost nosit roušky v uzavřených prostorech, tedy i při bohoslužbě. Než jsme si stačili zvyknout, omezil se počet účastníků na stovku, a nedlouho potom přišel zákaz zpívat. Těsně předtím jsme ještě stihli koncert v neděli 4. října. A pak už rovnou zákaz všeho nad deset osob. A máme tu podobně jako na jaře dispenz od účasti na nedělních bohoslužbách, nedělní přenosy mše sv. v bílovické televizi, rušení plánovaných akcí. Asi nic, co by nás mělo až tak překvapit. Samozřejmě všechna nařízení respektujeme, protože jejich dodržováním chráníme ty zranitelnější a ohrožené. A vedle toho se spojujeme v modlitbě za ukončení pandemie.

Milí bratři,
vzhledem k aktuálnímu vývoji pandemie koronaviru COVID-19 a v návaznosti na Usnesení vlády České republiky ze dne 8. října 2020 č. 996 o přijetí krizového opatření, vydávám toto rozhodnutí:
Protože s platností od 12. října 2020 je na bohoslužbě povolena účast  maximálně deseti osob, uděluji až do odvolání věřícím v brněnské diecézi dispenz od osobní účasti na nedělní bohoslužbě (č. j. Ep/814/20). Tímto rozhodnutím ruším dispenz č. j. Ep/785/20 ze dne 18. září 2020 a dispenz č. j. Ep/803/20 ze dne 2. října 2020. U svateb a pohřbů je od pondělí 19. října 2020  povolena účast maximálně 30 osob. Dále ruším společné pobožnosti, duchovní obnovy, modlitební setkání a jiná shromáždění v kostelích, kaplích a jiných prostorách Římskokatolické církve na území brněnské diecéze, při nichž počet účastníků přesahuje 10 osob. Při této příležitosti sděluji, že plánovaná sbírka na Misijní neděli dne 18. října 2020 se přesouvá na  termín, který bude stanoven později.
V modlitbě provází a žehná                            
+ Vojtěch  

Počínaje nedělí 11. října 2020 budou opět probíhat přímé přenosy nedělních bohoslužeb z kostela sv. Cyrila a Metoděje v Bílovicích nad Svitavou, a to vždy v 10h. Odkaz na přenos na YouTube kanálu Televize Bílovice: https://www.youtube.com/channel/UCmLSnNR3VcRMvwMHNOo_kMg.

Odkaz spolu s dalšími je i zde: https://www.mseonline.cz/. Mši lze sledovat i na kanálu bílovické televize. Po mši svaté v Bílovicích se bude v kostele podávat svaté přijímání jednotlivcům od skončení mše do 12 hod.

V neděli 11. 10. byla místo mše sv. bohoslužba slova. Jáhen Petr Šplouchal nás vyzval k modlitbě i za našeho faráře otce Pavla, který byl nemocný.

Kostel bude během dne vždy otevřený k osobní adoraci.

Dále ještě výzva otce biskupa Vojtěcha: Modleme se posvátný růženec na úmysl ukončení pandemie nemoci COVID-19. Modlitba růžence je mocným, a přitom snadno dostupným prostředkem, který je vždy k dispozici. Sjednotit se můžeme při modlitbě na tento úmysl každý večer ve 20.00, ať sami či společně v rodinách.

Všem nemocným přejeme lehký průběh a rychlé uzdravení. Společně a s Boží pomocí vše zvládneme.

Nechat vzkaz