Adventní zastavení

Advent, čas očekávání. Nejen příprava na Vánoce, ale také na setkání s Ježíšem. Jak si rozumím s Bohem? Jak moc se mu můj život podobá? Co jsem se naučil? Snesl bych pravidla, která platí v Nebi? Čas k zamyšlení, čas k obrácení.

Advent není jen pro děti. I my dospělí máme o čem přemýšlet. Pozvání na roráty vždy ve středu v 6.45 a v sobotu v 7.00 hodin po celou adventní dobu neplatí jen pro děti. Na faře je po ranní mši připravena snídaně. Děti také připravují dárek k Ježíškovým narozeninám. Před oltářem je krabice, do které děti každý týden vkládají lístky s tím, co se jim povedlo. V prvním adventním týdnu se učíme děkovat, v tom druhém pak chválit, ve třetím šířit radost a ve čtvrtém naslouchat. Podpořme naše děti a přidejme se také. Jak to jde nám? Nebo se už nemáme co učit?

Ten letošní advent je nějaký krátký. Stihli jsme to důležité? Čtvrtá adventní neděle už je současně Štědrým dnem. V pátek a sobotu už připravujeme vánoční výzdobu kostela. Otec Pavel zpovídá, to aby i naše srdce byla připravená na Ježíšovy narozeniny. Vánoce přichází. Bůh je s námi. Bůh je blízko. Nepřeslechni jeho volání.

Nechat vzkaz