Vzpomínkové odpoledne

Při přátelském posezení v neděli 12. listopadu letošního roku jsme na faře vzpomínali na P. Vojtěcha Hebelku, bývalého faráře v naší farnosti u příležitosti 100. výročí jeho narození. Toto setkání se uskutečnilo z iniciativy pana JUDr. Jana Laty, který celou akci zorganizoval.  Všechny zaujal přehled všech zásadních událostí v životě P. Hebelky, který si Honza pečlivě připravil ze všech dostupných zdrojů.

Zajímavé a obsáhlé bylo sdělení pana Vladislava Kaly, který zastupoval místní hasičský sbor, ve kterém P. Hebelka dlouhá léta aktivně pracoval. Pro všechny byla zajímavá ukázka vyznamenání, které P. Hebelka za svoji činnost v hasičském sboru obdržel.

Vzpomínkami všech 30 zúčastněných bylo setkání ukončeno a společně jsme se odebrali na hřbitov k hrobu P. Hebelky. Zde P. Lazárek celé setkání ukončil krásným duchovním obřadem.  Děkujeme.

Upřímné a srdečné poděkování patří také všem děvčatům, která přítomným připravila malé pohoštění. Zejména však děkujeme JUDr. Latovi za realizaci a důkladnou přípravu tohoto příjemného setkání. Honzo, dík.

Jitka Cívková

Nechat vzkaz