Věnované věci do charitní sbírky už slouží potřebným

Děkujeme všem, kteří během června přispěli do charitní sbírky, kterou v tomto období tradičně vyhlašujeme. Jednalo se hlavně o hračky, ale také oblečení, obuv, prací prášky, kočárky či dětský nábytek. Máme radost, že lidé v Bílovicích a okolí mají dobré srdce ochotné pomáhat tam, kde je potřeba. A přestože se sbírka každý rok opakuje a mohlo by se zdát, že věnovaných věcí bude ubývat, opak je pravdou. Rok od roku je darovaných potřeb čím dál víc.

Ve čtvrtek 13. července jsme zavezli vrchovatě naplněné auto do brněnského střediska občanského sdružení Bakhita, které pomáhá lidem v nouzi nejen v Brně, ale také po celé republice. Jejich pomoc je velmi cílená. Velmi často jde o pomoc obětem novodobého otroctví. Mnohé z věcí už dnes pomáhají právě tam, kde jsou nejvíce potřeba.
Část nákladu pak zamířila do cetrálního skladu brněnské České katolické charity. O necelý týden později jsme další plně naložené auto předali pracovníkům charity do střediska v Zastávce u Brna, odkud jsou věci podle potřeby distribuovány dále k potřebným.

S věcmi, pro které už nemáte využití, ale můžou pomoci potřebným, můžete nabízet i v průběhu celého roku. Prakticky neustále sbíráme a dále předáváme oblečení, obuv, hračky a další věci pro maminky a rodiny v tíživých životních situacích (v celé republice).
Pokud by někoho zajímaly konkrétní informace o využití darovaných věcí, rádi odpovíme na otázky.

Martin Tomášek

Nechat vzkaz