Rozloučili jsme se s otcem Jaroslavem

P. Jaroslav Filka se stal od 1. srpna farářem v Kuřimi. V neděli 31. července jsme na závěr mše sv. otci Jaroslavovi poděkovali za uplynulých 13 let, ve kterých naši farnost vedl. Když se ohlížíme zpět, jde skutečně o velké dílo. Celá farnost se změnila k nepoznání. Nejen kostel a fara, farní zahrada, nová farní klubovna… To hlavní zůstává v mezilidských vztazích. A také v tom, jak nám pomohl na cestě k Bohu a s Bohem. Jsme vděčni za ty roky, které jsme zde prožili společně. Otec Jaroslav se ve svých závěrečných slovech snažil povzbudit na další cestu, k budování dobrých vztahů, pomoci druhým i sobě navzájem na cestě víry, k pokračování v dobrých farních aktivitách.

Otec Jaroslav zanechává nesmazatelnou stopu v celých Bílovicích. Rozhodně se neuzavíral do pomyslných zdí farnosti. Za vedení Obce Bílovice nad Svitavou poděkoval o do nového působiště vše dobré popřál Dušan Lázníček. Jménem základní školy, kde pan farář vyučoval děti náboženství, se rozloučil ředitel Libor Žanda. Loučení a děkování nebralo konce. Děti panu faráři předávali květiny. A že jich bylo. Dětí i květin. Ano, právě díky vstřícnému postoji otce Jaroslava právě k dětem můžeme vidět v kostele tolik dětí. A spatřovat v nich budoucnost farnosti. Loučili jsme se jako velká rodina. Pan farář nám přirostl k srdci. Provázíme ho modlitbou, jeho novou farnost, ať je pro ni požehnáním, tak jako těch třináct společných let pro nás.

Naši farnost mu bude připomínatkrásný pamětní list vytvořený paní Janou Ondrušovou, na který jsme přidali své podpisy. A také fotokniha s fotografiemi událostí společného života farnosti.

Zahradní slavnost se spoustou dobrot všeho druhu se protáhla do odpoledních hodin. Pan farář si udělal čas na každého, kdo s ním bude chtít mluvit. Byla příležitost říct své osobní děkuji a rozloučit se. Bylo veselo, zpívalo se a povídalo.

S nadějí vyhlížíme do dalších let, ve kterých bude naším farářem P. Pavel Lazárek, doposud působící v Olešnici na Moravě. Těšíme se.

 

 

Nechat vzkaz