Zveme vás na večeři

Existuje Bůh? A pokud ano, jaký je? Proč je na světě tolik různých náboženství? Proč je na světě tolik zla? Proč trpí nevinní? Jaký má vlastně život smysl? Končí smrtí? A nebo je ještě něco po ní? Jak rozlišit dobro a zlo? A jak odolat zlému?

Po roční přestávce se opět na bílovických vývěskách objevily plakátky, které zvou na kurzy Alfa. Nabízí k zamyšlení právě tyto otázky. A ještě mnoho dalších, na které si každý člověk ve svém životě, dříve nebo později, potřebuje odpovědět. Někdo už si odpověděl jednou provždy. Věříme, že jsme celý život na cestě a správné odpovědi hledáme stále. Alfa alespoň v tomto případě znamená právě začátek této cesty. Více než šedesát hostů minulých kurzů si vyzkoušelo, jak dobrodružná a zábavná tato cesta může být. Nikdy není pozdě. Může se zdát zvláštní, že v minulých třech kurzech, které v Bílovicích proběhly, nebyli výjimkou ani ti, kdo už svým věkem překročili sedmdesátku. Někdo přináší životní zkušenosti, jiný zase nadšení svého mládí.

Nedáváme odpovědi. Nenabízíme hotová řešení. Nepřesvědčujeme. I křesťané jsou lidé hledající. To důležité na celém kurzu je, že neexistuje žádná špatná otázka, nic není tabu. Je nesmírně důležité, co si každý z přítomných myslí. A zde to můžete skutečně říct. Zajímá vás, co si myslí ostatní? Můžete být překvapeni tím, čemu křesťané věří. Je to skutečně to, co si myslíte teď?

Snažíme se každý večer připravit tak, abychom se tam všichni cítili dobře. Každý z jedenácti večerů má tři části. Začíná se v 19 hodin večeří z populární Lakšmanny, pokračuje se přednáškou na dané téma a po kávě a zákusku se končí diskuzí ve skupinkách, kde je možné téma večera rozvinout, klást otázky, vyjádřit vlastní názor nebo se podělit o své zkušenosti. Účast je bezplatná a nezávazná. Pokud se vám večer líbí, přijdete příště zas. Přes 18 milionů lidí ve 167 zemích světa, kteří kurzy Alfa absolvovali v restauracích, církvích, obývacích pokojích nebo vězeních, se shodují v tom, že jde o zkušenost, která stojí za to. Alfa v Bílovicích začíná v druhém lednovém týdnu. Zveme vás na večeři.

Pro Bílovický zpravodaj (vydáno ve Zpravodaji 4/2015)

Alfa_Bilovice_2016_QR

Nechat vzkaz