Tatínkovská víkendovka

Letos jsme byli na osvědčené akci tatinci s dětmi už podruhé. Tentokráte jsem si vybrali moc pěkné místo v Moravském krasu. Byla to nově zrekonstruovaná fara v Ostrově u Macochy. Hned v pátek jsme si užili táboráku s opekáním a jako zpestření se přímo před farou spouštela skupina speleologů na průzkum. Děti to neskutečně zajímalo. A celou dobu čekali, jestli a v jakém počtu se vrátí.
V sobotu jsme se společně nasnídali a vyrazili na výlet směr letiště v Kotvrdovicích. Tam jsme měli domluvenou prohlídku s odborným výkladem. Z letiště jsme se vydali na prohlídku jeskyně Balcarka. Celou cestu jsme sbírali houby. Pak nás přepadl velký hlad, který jsme zahnali v místní (velmi dobré) restauraci. Po návratu na základnu se děti opět zabývaly speleology, tatínci opět rozdělali oheň, připravili všemožné pokrmy z nasbíraných hub, pak se grilovalo, jedlo a koukalo na rugby.
V neděli se zahájilo mší v přilehlém kostele, pak jsme uklidili faru a vyrazili na výlet směr Holštejn, tam byl opět oběd v restauraci, pak následovalo bloudění jeskyní Lidomorna a zříceninou hradu Holštejn. Jako vyvrcholení celé akce byla návštěva lanového centra.
Byl to opravdu nabitý víkend…
Jirka


 



 


Komentáře jsou zablokovány.