Setkání farní rady

Ve středu 27. června 2018 večer se setkala opět farní rada. Pan farář a Jan Lata seznámili všechny přítomné s průvěhem nedávné návštěvy italského města Aquileia, kde se zúčastnili konference Romea Strata. Následně se diskutovalo o možnostech zapojení do tohoto projektu poutních cest, které mají v budoucnu spojit i významná místa vztahující se k cyrilometodějské tradici na území České republiky a Slovenska. Vzhledem k významu nedalekého poutního kmísta Křtiny by ani naše Bílovice nemusely zůstat stranou.

Zhodnotili jsme také proběhlé akce jako byla Noc kostelů, mluvili jsme o plánovaných pracích na proskleném spojovacím prostoru mezi farou a klubovnou, dotkli jsme se také budoucnosti projektu vitráží podle návrhu akademického malíře Bohumíra Matala. Déle jsme se zdrželi u zprávy o technickém stavu budovy kostela, hlavně střechy, a zaznělo několik příspěvků ohledně návravy alarmujícího stavu včetně finanční stránky celé realizace a priorit ve vztahu k ostatním diskutovaným projektům.

Z pastoračních aktivit byla zmíněna plánovaná příprava na biřmování, která by měla začít od října. Představen byl i připravovaný Kurz křesťanských církví, který zahájí 14. září. Nabídku aktivit Moravsko-slezské křesťanské akademie v Bílovicích by mohlo doplnit opět několik přednášek a besed významných hostů ve farnosti. Pan farář přislíbil cestovatelskou přednášku o putování po Gruzii a Arménii v některém z podzimních termínů.

Pokud máte více dotazů, neváhejte se obrátit na kohokoliv z farní rady.

Komentáře jsou zablokovány.