Misie v Bílovicích

13. – 16. října 2013 se v naší farnosti konaly misie. To jistě víme všichni, vždyť jsme na ně také byli všichni pozváni. Ale ne každý může říct, že ví, o co vlastně šlo a jak tato duchovní akce probíhala. Misie, které jsme mohli zažít v Bílovicích měli na starost tři starší američané – dvě ženy a jeden muž. „Měli“ je vlastně špatné slovo. Stále mají, protože tito laici – Tom, Cecílie a Marry – se věnují misiím již mnoho let, a po službě v naší farnosti se nevrátili domů na Floridu či do Pensylvánie (kde žijí), ale pokračovali na Slovensko a do dalších zemí. Jezdí nejen po Evropě, ale pravidelně také do Číny a Afriky, kde šíří křesťanství, upevňují víru, přinášejí povzbuzení ve víře, předávají Boží slovo atd..
V našem kostele jsme měli možnost vyslechnout několik přednášek, které se tématicky týkaly odpuštění, důvěry v Boha, Boží lásky k nám, a darů Ducha svatého. Misionáři nás povzbudili mnoha zajímavými svědectvími o svých osobních setkáních s Bohem, o svých zkušenostech, ale i obyčejným vyprávěním o rodinách, o každodenních vztazích… A každý, kdo se zaposlouchal, si uvědomil, že je jedno jestli je misionářem cestujícím po světě a nebo jestli celý život prožije v malé dědince. Každý je Bohem povolán ke službě a každý má přes svoje bolesti, starosti i radosti svědčit o Boží dobrotě a lásce.
Společně jsme prožili neopakovatelné chvíle při nočních adoracích, měli jsme možnost nabídky přímluvné modlitby, kterou mnozí využili a svěřili se s důvěrou Božímu Milosrdenství.
A nejen dospělí, ale i děti měly užitek a pěkné zážitky z těchto misií. Misionáři si našli čas i pro ně. Věnovali se jim v hodinách náboženství, navštívili základní školu v Babicích a Kanicích, podávali svědectví o Bohu, o životě v Americe, odpovídali na všetečné otázky dětí v hodinách angličtiny, a nechali se i pohostit tím, co pro ně nadšení žáci s učitelkami připravili.
Nemyslíte, že je úžasné, jak si Bůh mezi Čínou a Afrikou našel cestu skrze tyto misionáře k nám do Bílovic?

(Lenka K.)

Komentáře jsou zablokovány.