Pamětní kniha aneb Přání jubilantovi

5. neděli postní představil pan farář pamětní knihu, připravenou pro tento jubilejní rok, ve kterém si připomínáme 100 let našeho kostela sv. Cyrila a Metoděje a současně 1150. výročí příchodu našich patronů na Moravu.
Úvod knihy i celkovou slavnostní podobu připravila paní Jana Ondrušová.
Tím stoletým jubilantem není jen náš kostel, ale také bílovická farnost, tedy my všichni.
Kniha bude v průběhu celého roku 2013 putovat mezi jednotlivými rodinami farnosti. Každá z rodin může během několika dnů, kdy bude mít knihu u sebe doma, na „svou stránku“ přispět podle svého uvážení. Děti můžou vyzdobit nějakým obrázkem, pamětníci vzpomínkou na cokoliv z dob dávno
minulých (ale i nedávných), ale všichni dohromady bychom měli zapsat přání, které si sobě navzájem, bílovické farnosti, k našim stoletým narozeninám přejeme.
Při mimořádných událostech tohoto roku, kdy k nám přijedou významní hosté, bude kniha k dispozici v kostele, aby i oni mohli přispět svým přáním.
Můžeme sem přidávat i přání zaslaná od významných lidí, ktěří mají k Bílovicím, našemu kostelu a farnosti pozitivní vztah.
Na konci roku tak bude tato kniha obsahovat určitou mozaiku příspěvků lidí, kteří farnost tvořili, tvoří a snad i v dalších letech tvořit budou.

Monika Martínková se bude starat o všechno dění kolem této knihy. Obracejte se na ni s nápady a samozřejmě se domluvte na termínu, ve kterém chcete mít knihu u sebe. Pořadí není pevně dané.
Můžete si ji předávat i navzájem, ale dbejte na to, aby Monika vždy věděla, u koho se kniha nachází.

Komentáře jsou zablokovány.