Jarní bazárek Žirafy opět pomáhal potřebným

Rodinné centrum Žirafa připravilo první březnovou sobotu bazárek dětského oblečení, vybavení a hraček. Událost se těší široké oblibě mezi maminkami, které tak můžou nabídnout věci, ze kterých jejich ratoleti už vyrostly, někomu jinému, kdo právě tohle potřebuje. Během krátké doby a na jednom místě, navíc s minimálními náklady, se tak dá zařídit to, co by jinak vyžadovalo dlouhé hodiny v obchodních domech. Vše se může uskutečnit díky obětavému nasazení mnoha maminek, které se starají o to, aby vše zdárně proběhlo.

I tentokrát mnozí věnovali spoustu věcí zdarma. Ty jsme naložili do auta a po domluvě předali o pár dnů později v centru BAKHITA v Brně na Kraví hoře. Bakhita o.p.s. je nezisková organizace, zaměřená především na pomoc rodinám a lidem, kteří se dostali do kritických životních situací. Díky absenci rodiny a devastaci blízkých vztahů, zůstávají lidé po dramatických životních situacích sami.

Bakhita se stará o velmi cílenou pomoc lidem a rodinám v tíživých situacích. Prostřednictvím tzv. Bakhita pointů velmi účinně pomáhá po celé republice. Každý měsíc rozešle a rozveze přibližně 50 balíků s oblečením, potravinami, potřebami pro domácnost či hračkami. Tím ale pomoc nekončí. Bakhita se snaží, aby potřebný zakusil, nejenom konkrétní materiální pomoc, ale také, že není sám, a že jeho život i situace má naději.

Děkujeme všem, kteří nezištně do sbírky přispěli i obětavým dobrovolnicím z Rodinného centra Žirafa. Díky vám a Bakhitě je zase u někoho doma o trochu veseleji.

Nechat vzkaz