Vánoce

Betlémské světlo i v bílovickém kostele, jeden ze symbolů začínajících Vánoc. Na čtvrtou adventní neděli ho přinesli v úvodu mše sv. naši skauti. A poté si ho mnozí z bílovických odnesli do svých domovů. Většina až na Štědrý den při mši pro děti v 15 hod. Hlavní bohoslužba, „půlnoční“, s vánočními zpěvy v podání sboru BACHs, začínala ve 22:30 hod.

Ale zpět k té odpolední dětské. Lukáš připravil s dětmi staršími i mladšími krásný hudební doprovod celé mše sv. Asi nikoho nepřekvapilo, že byl kostel zcela plný. Oslava Ježíškových narozenin tradičně přiláká mnoho rodin z Bílovic a okolí, a nejen dětí. V závěru mše sv. děti vytvoří živý řetěz a podávají si postavičku malého dítěte, která díky nim doputuje až do jesliček betléma. Při dětské bohoslužbě se otec Pavel vždycky snaží dětem přiblížit hlubší smysl vánočního příběhu. Tak i letos, s pomocí ministrantů, vylíčil příběh pána, který až po zkušenosti s ustrašenými ptáčky pochopil, že můžeme důvěřovat jen tomu, kdo se nám podobá. A tím i tomu, proč se Ježíš narodil jako malé lidské dítě, proč se stal člověkem, proč slavíme Vánoce.

Po „půlnoční“ následovalo agapé na faře. A ti, kdo přišli na mši až na Boží hod ráno, mohli si vychutnast stejnou slavnostní atmosféru vánočních zpěvů.

Přejeme všem požehnané Vánoce.

Nechat vzkaz