Štědrý večer nastal…

Připravit vánoční stromečky v kostele, nazdobit je, postavit betlém na bočním oltáři, jen s prázdnými jesličkami. Přípravy na Slavnost Narození Páně vrcholí, advent dochází svého naplnění.

A už tu máme Štědrý den. Ještě není večer, teprve tři odpoledne, ale v Bílovicích je to čas, kdy je kostel zaplněn k prasknutí. Dětská mše sv., při které děti vkládají postavičku Ježíška do jesliček. Lenka vypráví dětem příběh o hvězdě, která oznamuje nad Betlémem narození Pána Ježíše. Spolu se sborem zpíváme známe koledy.

Mnozí si ještě odnáší domů Betlémské světlo, aby rozzářilo jejich domovy při vánoční oslavě. Venku ještě poletuje sníh a čerstvá sněhová pokrývka podtrhuje slavnostní atmosféru. Hvězdy dnes na zatažené obloze ale neuvidíme. To důležité se ale odehraje v našich srdcích. Štědrý večer nastal.

zdobeni_stromku_1 zdobeni_stromku_2 stedrovecerni_detska_mse_1  stedrovecerni_detska_mse_3 stedrovecerni_detska_mse_4 stedrovecerni_detska_mse_5 stedrovecerni_detska_mse_6 stedrovecerni_detska_mse_7 stedrovecerni_detska_mse_8 stedrovecerni_detska_mse_9

(foto Pavel Lazárek)

Nechat vzkaz